Blogi: Miksi liikut?

Miksi liikut?

Arto Tiihonen

”Miksi liikut? Ja jos et liiku, niin miksi et? Oletetaan, että liikkuminen tai liikunnan harrastaminen olisi jossakin kuvitteellisessa maassa nostettu yhteiskuntapolitiikan keskeiseksi kysymykseksi. Miten siellä väestön liikuntaa mahdettaisiin edistää?… Uimahalli ei ui, pyörä ei kelaa, suksi ei luista, puntti ei nouse, pallo ei lennä, jalka ei nouse ellei se kokemus ole sinulle merkityksellinen. Miksi se olisi – on hyvä kysymys. Vain sinä voit siihen vastata.”  

Kirjoitin melko tarkalleen viisi vuotta sitten utopian maasta, jossa liikkumisen edellytykset olisivat loistavat. Läheskään kaikki eivät siinä ihannemaassa kuitenkaan liikkuneet. Blogissani kerroin myös lyhyesti, mistä tuo vähäinen liikkuminen johtui.  

Nyt, kun elämme KAEM:ia, tuo kirjoitukseni on yllättäen todella ajankohtainen. Normaaliarjessa meillä on kiire tehdä kaikkea tärkeää ja meillä on mahdollisuus harrastaa monenlaista kodin ulkopuolella. Nyt meillä on asunto, mahdollisesti pieni piha tai parveke sekä (lähi)luontoa, joissa käyttää aikaamme ja energiaamme.   

Nyt voimme pohtia myös liikkumistamme ja voimme kokeilla asioita, joita emme aiemmin ole ehtineet, halunneet, voineet tai kyenneet tekemään. Rohkeutta ja sitkeyttä!