Blogi: Miksi mies käy ryhmäliikunnassa?

Miksi mies käy ryhmäliikunnassa? 

Arto Tiihonen

Koronan aiheuttama elämäntapamuutos saanee yhden vaikeimmista haasteistaan, kun yritetään saada miehiä ryhmäliikuntaan. Tässä blogissani yritän vastata kysymykseen ”Miksi mies käy ryhmäliikunnassa?” takaperoisesti eli mietin, miksi mies EI siellä käy. Samalla koetan osoittaa, etteivät ne meidän syymme kovin hyviä ole.  

Nyt kotikaranteenin aikana Vantaan kaupunkikin tuottaa ryhmäliikuntatunteja netin kautta katsottavaksi. Itsekin olen vaimon kanssa jumpannut pari kertaa. Luulen, että nyt meillä miehillä olisikin erinomainen mahdollisuus kokeilla ryhmäliikuntaa ilman blogissanikin esiin tuomiani ongelmia, joita naisten kanssa yhdessä jumppaaminen tuottaa.  

Jos tämä mahdollisuus saa meidät miehet ryhmäliikunnan (tai eihän se netistä katsottuna ryhmäliikuntaa olekaan, mutta tehohan on sama tai jopa parempi) harrastajiksi, niin sillä olisi todella paljon myönteisiä vaikutuksia eikä ainoastaan terveyteen. Kysehän on erittäin hyvästä kestävyys- ja voimatreenistä, joka lisää myös rytmitajua, koordinaatiota ja itseilmaisuakin. Suosittelen.  

Täältä löytyy Vantaan tarjoamaa ohjattua liikuntaa. Muualtakin netistä niitä löytyy.  

Lue lisää alkuperäisestä tekstistä: A. Tiihonen: Miksi mies käy ryhmäliikunnassa? (http://omaliikunta.fi/asiantuntijat/miksi-mies-kay-ryhmaliikunnassa)