Hyvinvointia tukeva toiminta vantaalla

Vantaalla on paljon hyvinvointia tukevaa toimintaa. Etsi täältä tukea ja toimintaa terveellisiä elintapoja ja hyvinvointia tukemaan.

edistä hyvinvointiasi vantaalla:

osallistuva vantaa

osallistuva Vantaa

Tutustu sivustoon osallistuvavantaa.fi ja vaikuta kotikaupunkisi kehittämiseen.

puisto- ja viheralueet sekä liikuntapaikat

Vantaan puistot ja viheralueet sekä liikuntapaikat

Puisto- ja viheralueita löytyy ympäri Vantaata ja niissä on oiva mahdollisuus rauhoittua ja liikkua itselle mieluisalla tavalla. Katso löydätkö paikkoja, joissa et ole vielä vieraillut.

ohjattuja luontoretkiä & -talkoita

Vantaalla järjestetään monia luontoretkiä, jotka ovat erittäin hyviä keinoja liikkua ja rentouttaa samalla kehoa ja mieltä. Samalla tavoin talkoot toimivat hyötyliikuntana ja samaan aikaan hyväntekemisenä. 

vantaan ulkoliikuntapaikat

Vantaalta löytyy ulkoliikuntapaikkoja, joissa on mahdollista liikkua järjestetyillä vuoroilla tai omatoimisesti, yksin tai yhdessä.

vantaan sisäliikuntapaikat

Vantaalta löytyy sisäliikuntapaikkoja, joissa on mahdollista liikkua järjestetyillä vuoroilla tai omatoimisesti, yksin tai yhdessä.

lähiliikuntapaikat ja ulkokuntosalit

Eri puolille Vantaata on ilmestynyt lähivuosina monia uusia lähiliikuntapaikkoja ja ulkokuntosaleja. Tsekkaa Hobihobin kautta, missä lähiliikuntapaikat sijaitsevat, kirjoittamalla hakukenttään “Lähiliikunta”.

pyöräilyreitit

Pyöräily on oiva keino kohottaa kuntoa. Kaupungista löytyy kaupunkipyöriä lainattavaksi ja kilometreittain sopivia pyöräilyreittejä. 

ladut ja reitit

Liikunnan palvelualue ylläpitää latuja ja reittejä, jotka sopivat niin liikunnan parissa aloittelevalle kuin jo pidemmään harrastaneelle. 

ohjattu liikunta ja muu harrastustoiminta

vantaan HARRASTUKSIA KOOTTUNA

Tutustu Vantaan monipuoliseen harrastustoimintaa Hobihobi -hakusivuston kautta.

nuorten toimintaa

Tutustu Vantaan kaupungin tarjoamaan monipuoliseen nuorten toimintaan. 

vantaan liikunnan palvelualue

Tutustu Vantaan kaupungin tarjoamaan ohjattuun liikuntaan. 

vantaan aikuisopisto

Tutustu Vantaan Aikuisopiston harrastustarjontaan.

vantaalaiset liikuntaseurat

Tutustu vantaalaisiin liikuntaseuroihin ja kysy rohkeasti mukaan liittymistä.

TIETOA, TUKEA JA TOIMINTAA SAIRAUDEN KANSSA PÄRJÄÄMISEEN

Tietoa ja tukea sairauteen ja esimerkiksi sen kanssa liikkumiseen saat monista yhdistyksistä tai järjestöistä. 

matalan kynnyksen maksutonta liikuntaa

Kaikille avointa ja pääasiassa maksutonta toimintaa järjestää Vantaalla Sporttia kaikille ry yhdessä kaupungin kanssa. Tutustu toimintaan ja lähde kokeilemaan, ei sitoutumista eikä ilmoittautumista.

vapaaehtoistoimintaan mukaan

Vapaaehtoistoimintaan osallistuminen lisää tutkitusti monin tavoin hyvinvointia. Tutustu mahdollisuuksiin ja löydä uutta mielekästä tekemistä arkeen.

liikuntaneuvonta ja elintapaohjaus

liikuntaneuvontaa liikunta-apteekeista

Kaupungilla on mahdollista saada tukea liikunnan aloittamiseen ja sopivan liikuntamuodon löytymiseen. Katso lisätietoja ja kysy lisää liikunta- tai terveyspalveluista. 

elintapaohjaus

Vantaalla pilotoidaan 2019-2021 elintapaohjausta hyvinvointimentoroinnin muodossa. Mallista on tarkoitus kehittää pidempiaikainen ja kaikille vantaalaisille avoin palvelu, jossa tuetaan terveellisiä elintapoja ja painonhallintaa. Katso lisätietoja hankkeesta.

apua tuki- ja liikuntaelinvaivoihin, nukkumiseen ja ravitsemukseen

tuki- ja liikuntaelinvaivat

Liikuntaneuvonnassa tai elintapaohjauksessa saat tukea ja vinkkejä liikkumiseen ja liikunnan aloittamiseen. Jos sinulla on jo jokin tuki- ja liikuntaelimistön vaiva, johon kaipaat apua, on fysioterapia oikea paikka. Katso lisätietoja kaupungin fysioterapiasta. 

haasteet nukkumisessa

Elintapaohjauksessa saat tietoa ja tukea nukkumistottumukseen. Pidempiaikaisten tai haastavampien uniongelmien suhteen tulee olla yhteydessä terveydenhuollon ammattilaisiin. Katso lisätietoja kaupungin terveyspalveluista. 

haasteet ravitsemuksessa

Elintapaohjauksessa saat tietoa ja tukea elintapojen muuttamiseen ja terveellisten ravitsemustottumusten opetteluun sekä painonhallintaan. Haastavimmissa ravitsemukseen liittyvissä pulmissa ja sairauksissa tulee kääntyä kaupungin ravitsemusterapeuttien puoleen. 

päihdepalvelut

Päihdepoliklinikat

Päihdepoliklinikalle voi hakeutua ilman lähetettä, kun on huoli omasta tai läheisen päihteidenkäytöstä. Päihdepoliklinikalla toteutettava avohoito voi sisältää yksilö-, pari-, perhe- ja verkostotapaamisia sekä ryhmähoitoa. Avohoito perustuu asiakkaan ja hoitavan tahon yhdessä laatimaan suunnitelmaan. Avohoitoon hakeudutaan päihdepoliklinikoiden ajanvarauksen tai päivystyksen kautta.

Päihdepoliklinikalle hakeutuminen 7.9.2020 alkaen:

Uudet asiakkaat hakeutuvat Martinlaakson tai Tikkurilan päihdepoliklinikalle.

Neuvonta ja ajanvaraus:

 • Martinlaakson päihdepoliklinikka (Laajaniityntie 3, 5. krs) 09 8393 5534
  ma–pe klo 12-13
 • Tikkurilan päihdepoliklinikka (Kielotie 20 c, 2. krs), 09 8392 3415
  ma–pe klo 12–13

Päivystysajat:

 • Martinlaakson päihdepoliklinikka (Laajaniityntie 3, 5. krs) ma, to 12-14
 • Tikkurilan päihdepoliklinikka (Kielotie 20 c, 2. krs) ti, to, pe 8.30-10.30

Päivystys on tarkoitettu päihdekierteen katkaisuun ja muun päihteidenkäyttöön liittyvän kriisitilanteen hoitoon. Päivystyksessä tehdään tarvittaessa asiakkaalle lähete laitosvieroitushoitoon.

myyrmäen päihdepoliklinikka

Myyrmäen päihdepoliklinikka on huumehoitoklinikka, joka tarjoaa palveluja täysi-ikäisille. Ota yhteyttä, jos olet huolissasi omasta tai läheisen huumeiden käytöstä.

Lisätiedot ja ajanvaraus: ma–pe klo 10–11 p. 043 826 6708

tupakasta vieroitus

Tupakasta vieroituksen tuki Ehkäisevän päihdetyön yksikkö Tiina Laiho (tiina.laiho@vantaa.fi). Ajan voi varata arkisin klo 9-15 p. 050 302 4850 (Myös WhatsApp).

Päihdevieroitusyksikkö

Päihdevieroitusyksikköön p. 050 3121 955 hakeudutaan esimerkiksi päihdepoliklinikoiden päivystyksen tai terveysasemien kautta. Numerosta annetaan tarvittaessa myös neuvontaa. Vieroitushoito on tarkoitettu täysi-ikäisille alkoholin ja muiden päihteiden käyttäjille, joille päihdevieroitus avohoidossa ei riitä.

Vinkkari

Vinkkari-pisteet on tarkoitettu suonensisäisiä huumeita käyttäville henkilöille. Palvelun tarkoituksena on tarttuvien tautien leviämisen ehkäisy ja huumeidenkäytöstä aiheutuvien haittojen vähentäminen. Vinkkarissa voi asioida nimettömästi. Tarkemmat yhteystiedot tässä.

Tikkurilan VinkkariMyyrmäen Vinkkari
p. 040 650 1648 (ma klo 14–19, to klo 12–15)p. 040 635 9052 (ke klo 12–15.30, pe klo 12-15).

mielenterveyspalvelut

Mielenterveyspalvelut

Jos olet huolissasi omasta tai läheisesi mielenterveydestä, voit olla yhteydessä terveysasemilla työskenteleviin mielenterveyspalvelujen psykiatrisiin sairaanhoitajiin. Lähetettä hoitoon hakeutumiseen ei tarvita. Vastaanottoajan voi varata: p. 09 83934057 arkisin klo 12.00-13.00 tai Maisan kautta.

Päihde- ja mielenterveyspalveluissa työskentelee kaksi kokemusasiantuntijaa, yhteydenotot: mielenterveystyön kokemusasiantuntija ma-ti klo 12-13 puh. 040 617 5621 ja päihdetyön kokemusasiantuntija ma, ti tai ke klo 12–13 p. 050 318 1649 tai Maisan kautta.

Äkillinen mielenterveyden ongelma

Jos sinulla on esim. harhaisuutta, psykoottisuutta tai itsetuhoisia ajatuksia, älä jää yksin, vaan hae apua nopeasti:

 • Klo 8-16 ota yhteyttä omaan terveysasemaan.
 • Klo 16-8 ota yhteyttä Peijaksen sairaalan yhteispäivystykseen, soita ennen päivystykseen hakeutumista Päivystysavun maksuttomaan numeroon 116 117. Kiireellisessä tilanteessa päivystykseen voi hakeutua suoraan, jos yhteyttä Päivystysapuun ei saa kohtuullisessa ajassa.
 • Huom! Vakavassa, henkeä uhkaavassa tilanteessa ota aina yhteyttä valtakunnalliseen hätänumeroon: 112.
Peliklinikka

Peliklinikka on erikoistunut rahapeliongelmiin ja sieltä saa apua myös muusta digipelaamisesta ja netin liikakäytöstä aiheutuviin haittoihin, palvelut ovat maksuttomia.

Ajanvaraukset ja muutokset hoidolliseen keskusteluun helsinkiläisille, vantaalaisille ja kauniaislaisille, p. 040 152 3918 arkisin klo 12-14.

Peluurin auttava puhelin 0800 100 101, arkisin klo 12-18.

järjestöjen ja muiden tahojen tuki päihde- ja mielenterveysasioihin

Päihdeneuvonta (Ehyt ry)

P. 0800 900 45

Maksuton neuvontapuhelin vastaa vuoden jokaisena päivänä, ympäri vuorokauden. Soittaminen on anonyymia ja luottamuksellista.

Päihdelinkki (A-klinikkasäätiö)

Päihdelinkki-verkkopalvelu tarjoaa tietoa ja tukea päihteistä ja riippuvuuksista. Päihdelinkistä löytyy kattavan tietopankin lisäksi testejä, oma-apusisältöjä, vertaistukea ja neuvontapalvelu. Palvelu on tarkoitettu päihteiden käyttäjille, pelaajille, läheisille ja kaikille riippuvuustiedosta kiinnostuneille.

AA-ryhmät

Auttava puhelin: 09 750 200 (klo 9-21), ryhmät verkossa.

NA-ryhmä

Mikäli olet tulokas tai et tunne ketään kunnolla NA:sta, voit pyytää apua:

 • Soittamalla NA-infopuhelimeen 050 307 7597 joka päivä klo 18-20 ja lisäksi perjantaisin klo 12-14 välisenä aikana.
 • Lähettämällä sähköpostia info@nasuomi.org tai yhteydenottolomakkeella, jota luetaan päivittäin. Kaikki yhteydenotot ovat täysin luottamuksellisia.
Vantaan A-kilta

Kun tunnet tarvetta hyvään oloon ja päihteettömään seuraan olemme juuri sinua varten. Meille A-Kiltaan kaikki ovat tervetulleita. Löydät meiltä vertaistukea toipumiseen ja monenlaista tekemistä, haluatpa touhuta yksin tai porukassa.

Irti huumeista ry

Valtakunnallisia vertais- ja ammattitukipalveluita huumeongelmaisten läheisille, toipuville käyttäjille ja huumeriippuvaisille.

Stop Huumeille ry

Stop Huumeille ry on vuonna 2000 perustettu päihdekuntoutujien vertaistukeen keskittynyt yhdistys.

Tukikohta ry

Tukikohta ry on päihdealan järjestö, joka tukee ja kohtaa päihteitä käyttäviä, kuntoutujia ja läheisiä pääkaupunkiseudulla. Tarjoamme matalan kynnyksen päihdepalveluja, päihdekuntoutusta ja läheisten tukipalveluita. Huom: osa palveluista maksullisia.

Stumppi.fi

Vertaistukea ja vinkkejä tupakoinnin lopettamiseen. Maksuton puhelinneuvonta auki ma-ti 10-18 ja to 13-16 numerosta 0800 148 484 ja nettisivut stumppi.fi.

28 päivää ilman

Sinulle, joka haluat lopettaa tupakoinnin. Tupakasta vieroitusta livenä ja verkossa ympäri Suomen.

Mielenterveyden keskusliitto

Valtakunnallinen mielenterveysneuvonta p. 020391920 ark. 10-15 ja nettisivut.  Neuvonta -chat ma-to klo 12-15

MIELI Suomen mielenterveys ry

www.mieli.fi

Kriisipuhelin 24/7, 09 25250111

Svenskspråkig kristelefon 09 2525 0112 må 16-20, ti,to-fr 9-13

arabian- ja englanninkielinen linja 09 2525 0113 ma ja ti 11–15, ⁠ke 13–16, 17–21⁠ ja to 10–15⁠.

Solmussa –chat

Mielenterveystalo (HUS)

Kaikille avoinna olevasta Mielenterveystalosta löydät tietoa, omahoito-ohjelmia, oppaita, oirenavigaattoreita sekä palveluhakuja.

FinFami Uusimaa ry – Omaiset mielenterveyden tukena

FinFami Uusimaa ry tarjoaa tietoa ja tukea, kun perheessä tai lähipiirissä on mielenterveyden häiriöitä. Puhelinneuvonta sekä yksilö- ja perhetapaamiset tarjoavat tietoa psyykkisistä sairauksista, alueen palveluista, etuuksista sekä yhdistyksen tukimahdollisuuksista.

SPR

Suomen Punainen Risti tarjoaa apua yksinäisyyteen ystävätoiminnalla tapaamisin ja verkossa. Tarjolla on myös asiointi- ja ruoka-apua.

Juttukorva (HelsinkiMissio)

Puhelinpalvelu kaikenikäisille ja kaikissa asioissa ark 13-15 p. 045 3410504

Vertaistuen puhelin mielenterveyden haasteissa arkisin 10-15 p. 0800177599

Tukinet

Tukinetistä löydät palveluita, joiden tarkoituksena on ihmisen auttaminen, tuen tarjoaminen sitä tarvitseville ja kokemusten jakaminen. Tukinetin teemojen kautta voit tutustua sinua koskettaviin aiheisiin, osallistua ryhmächatteihin tai kahdenkeskisiin chatteihin, ottaa osaa ryhmäkeskusteluihin tai saada henkilökohtaisen tukihenkilön.

Tikkurilan klubitalo

Tikkurilan Klubitalo tukee jäseniään työllistymiseen, koulutukseen ja aktiivisempaan elämään yhteiskunnassa Fountain House-klubitalomalliin perustuen. Klubitalo on mielenterveyskuntoutujien ja palkatun henkilökunnan muodostama yhteisö. Klubitalo tarjoaa jokaisen omista tarpeista lähtevää toimintaa ja vertaistukea. Klubitalon tavoitteena on parantaa kuntoutujien elämänlaatua, vähentää sairaalahoidon tarvetta ja tukea opiskelussa ja työllistymisessä. Klubitalon jäseneksi voivat hakeutua henkilöt, joilla on tai on ollut mielenterveysongelmia. Jäsenyys on vapaaehtoinen, maksuton ja aikarajoitteeton.

Vantaan mielenterveysseura ry

Yhdistyksemme tavoitteena on vantaalaisten mielenterveyden ja hyvinvoinnin lisääntyminen sekä hyvinvointiin vaikuttavien asioiden esillä pysyminen yhteiskunnallisessa keskustelussa.

Toiminta sisältää seuraavia kokonaisuuksia: tukihenkilötoiminta, tukihenkilökoulutus, mielenterveyden ensiapukoulutukset.

Vantaan Mielenterveysyhdistys Hyvät Tuulet ry

Yhdistyksemme tarjoaa monipuolista tekemistä ja vertaistukea – yksilöllisyyttä kunnioittaen. Toimintaamme osallistuminen perustuu vapaaehtoisuuteen eikä meillä tarvita lähetteitä tai diagnoosia.

nuorten hyvinvointia tukevat palvelut

Toisen asteen oppilaitoksilla on omat opiskeluterveydenhuolto ja opiskeluhuoltopalvelunsa. Katso tästä kuraattori-, psykologi-, terveydenhoitaja-, lääkäri- tai muita tarvitsemiasi palveluita.

Kuraattori

Kuraattori auttaa nuorta esimerkiksi opiskelussa, itsenäistymisessä ja elämänhallintaan liittyvissä kysymyksissä. Kuraattori ja opiskelija etsivät tilannetta helpottavia ratkaisuja yhdessä. Ratkaisujen löytymiseksi yhteistyötä tehdään myös opiskelijan vanhempien ja oppilaitoksen muun henkilökunnan kanssa.

Psykologi

Psykologin työn tavoitteena on tukea opiskelijoiden psyykkistä hyvinvointia. Psykologiin voi ottaa yhteyttä esimerkiksi opiskeluun liittyvän stressin, oppimisen pulmien, masennuksen, ahdistuneisuuden tai yleisen pahan olon tunteiden, ihmissuhteisiin liittyvien huolien ja erilaisten kriisitilanteiden vuoksi.

Mielenterveys- ja päihdetyötä tekevät sairaanhoitajat

Palvelu on ennaltaehkäisevää, voimavaroja ja itsehoitoa tukevaa keskustelua, neuvontaa ja ohjausta mielenterveys- ja päihdeasioissa. Vastaanotolle ei tarvita lähetettä eikä opiskelijalla tarvitse olla todettua mielenterveys- tai päihdeongelmaa. Hoitojakso opiskeluterveydenhuollon sairaanhoitajalla on 1-6 käyntikerran mittainen ja tarvittaessa opiskelija ohjataan jatkohoitoon.

Yhteystiedot:

sh Anna Nordbäck-Wasiljeff , puh. 040 719 6146, tavoitettavissa:

 • Tikkurilan lukio: Maanantaisin ja torstai aamupäivän (vastaanotto Varia Hiekkaharjun toimipisteessä)
 • Varia Hiekkaharju: Keskiviikko ja perjantaisin + torstai iltapäivän
 • Varia Aviapolis: Tiistaisin

sh Susanna Poutiainen, puh. 040 770 5521, tavoitettavissa:

 • Mercuria ja Martinlaakson lukio: Maanantaisin + keskiviikko iltapäivän (vastaanotto Varia Myyrmäen toimipisteessä H232)
 • Varia Koivukylä: Tiistaisin + keskiviikko aamupäivän
 • Varia Myyrmäki: Torstaisin ja perjantaisin
Varian erityisnuorisotyöntekijät

Erityisnuorisotyöntekijät tukevat nuoria opiskeluarkeen liittyvissä asioissa ja järjestävät yhteisöllistä toimintaa toimipisteissä. Työntekijät tekevät tiivistä yhteistyötä opettajien, opinto-ohjaajien ja opiskeluhuollon kanssa. Erityisnuorisotyöntekijöitä löytyy jokaisesta Varian toimipisteestä ja he ovat jakautuneet eri aloille. Varian erityisnuorisotyöntekijät tavoittaa myös puhelimitse, WhatsAppilla ja Discordissa discord.gg/7QxDWjC Instagramissa @varian_erityisnuorisotyo

Tarkemmat yhteystiedot.

Nuortenkeskus Nuppi

13-21 –vuotiaille nuorille monipuolista tukea ja hoitoa. Jos tarvitset apua: elämänhallinnan kysymyksissä, sosiaalisissa suhteissa, mielenterveys- ja päihdeasioissa.

Varaa aika vastaanotolle p. 09 8392 6063 ma-pe klo 9-11 tai sähköpostitse soittopyyntö nuppi@vantaa.fi

Ohjaamo

15-29 –vuotiaille nuorille tai nuorille aikuisille. Yleisneuvontaa minkä tahansa mieltä askarruttavien asioiden kanssa.

 • Ohjaamon neuvonta maanantaista torstaihin klo 13-16 ja perjantaisin klo 12-15 monitoimitila Liidossa, osoitteessa Lummetie 2 b C
 • Ohjaamo@vantaa.fi
 • puhelimitse/ WhatsApp 043 826 7466
Verkko- ja puhelinpalvelut nuorille

Vantaan kokoama lista nuorille suunnatuista verkko- ja puhelinpalveluista, joista saa tietoa ja keskusteluapua. https://www.sivistysvantaa.fi/nuortenvantaa/artikkelit/jutut/uutiset/tukeajakeskusteluapuasinullenuori.html

Nuorten aikuisten sosiaalipalvelut

Palvelee sekä uusia että jo sosiaalityön asiakkuudessa olevia 18-24 –vuotiaita nuoria aikuisia.

 • Ohjausta ja neuvontaa
 • Rinnalla kulkemista
 • Keskusteluapua
 • Tukea kriiseissä ja yllättävissä elämäntilanteissa
 • Sosiaalista kuntoutusta
 • Ennaltaehkäisevää taloudellista tukea

Neuvonta ilman ajanvarausta, ma-pe 13-14, Verso (Vernissakatu 8 C, 1krs.)

Soita omalle sosiaalityöntekijälle ma-pe 8.15-16 myös whatsApp –tai tekstiviesti. Oman työntekijän numeron löydät täältä

Yleinen neuvontanumero p. 09 8392 3384

Nuorten aikuisten palvelut nuorisopalveluissa

 Etsivä nuorisotyö

Kipinä – etsivä nuorisotyö tarjoaa ohjausta koulutuksen tai työn ulkopuolella oleville 16-28 –vuotiaille vantaalaisille nuorille.

Etsivä nuorisotyö tarjoaa:

 • Tukea elämäntilanteen selkeyttämiseen
 • Apua vaihtoehtojen kartoittamiseen
 • Ohjausta tulevaisuuden suunnitteluun

Ratatie 2, 01300 Vantaa, p. 050 312 4372, etsivanuorisotyo@vantaa.fi

Nuorten työpajat

Nuorten työpajojen työkokeilun aikana vantaalaiset nuoret saavat tukea ja ohjausta elämänhallintaan, koulutukseen ja työelämään.

Työpajoille hakeutumisesta voi tiedustella:

StarttitiimiNuorisoneuvojat
Starttitiimi@vantaa.fi

 

Tuija Heikkilä, p. 050 303 4778

Tuija.heikkila@vantaa.fi

 

Henna Utkan, p. 040 059 1626

Henna.utkan@vantaa.fi

 

Nuorten aikuisten harrastus- ja vapaa-ajan toiminta

Nuorten aikuisten harrastus- ja vapaa-ajan toiminta on avointa ja maksutonta kaikille vantaalaisille 18-28-vuotiaille nuorille. Toimintaa järjestetään yhteistyössä eri toimijoiden kanssa.

Harrastustoiminnalla tuetaan:

 • nuorten aikuisten harrastamista
 • oman osaamisen kehittämistä
 • mahdollistetaan muiden nuorten aikuisten kohtaaminen matalan kynnyksen toiminnalla

Lisätietoja: https://www.sivistysvantaa.fi/nuortenvantaa/artikkelit/tapahtumat/harrastukset18-28-vuotiaat.html

 

JÄRJESTÖT JA YHDISTYKSET:
Nuorten mielenterveystalo/ HUS

Tietoa ja apua niille, joita kiinnostaa nuorten mielenterveys. Ammattilaisten tuottamaa sisältöä.

Omahoito apua, itsearviointityökaluja sekä oppaita. Monipuolinen mielen hyvinvointia ja kehitystä tukeva kokonaisuus.

Nuortenmielenterveystalo.fi

Nuorten turvatalo/ SPR

Auttavat nuoria ja heidän läheisiään tarjoamalla mm.  tilapäistä majoitusta ja keskusteluapua.

puh. 09 871 4043

Sairaalakatu 3, 01400 Vantaa

turvatalo.vantaa@punainenristi.fi

Poikien talo

Poikien Talo on turvallinen, syrjinnästä ja kiusaamisesta vapaa, avoin yhteisö 10-28 -vuotiaille pojille, miehille ja poikana olemista pohtiville. Lisätietoja: https://poikientalo.fi/

Tyttöjen tila / Nicehearts

10-28 –vuotiaat tytöt sekä sukupuolensa moninaisesti kokevat nuoret.

Maksuton, tule mukaan juuri sellaisena kuin olet.

Lummetie 2 b, 01300 Vantaa

Facebook: Vantaa tyttöjen tila

Viikko-ohjelman löydät https://www.nicehearts.com/tytot/

MLL nuortennetti

Tukea, tekemistä, tietoa ja keskusteluja, pääset sivuille tästä

https://www.nuortennetti.fi/

Nuoret –verkkosivusto /Väestöliitto

Tietoa ja palveluita murrosikään, seksuaaliseen hyvinvointiin ja ihmissuhteisiin liittyvistä aiheista. 13-19 –vuotiaille. Pääset sivustolle tästä. https://www.vaestoliitto.fi/nuoret/

Nettiturvakoti/ Ensi- ja turvakotien liitto

Apua perheväkivaltaan, turvallisuutta lähisuhteisiin.  Verkkopalvelu, joka auttaa väkivallan kaikkia osapuolia.

https://nettiturvakoti.fi/

Nuortenlinkki / A-klinikkasäätiö

Nuorten oma verkkopalvelu, jossa aiheina mm. päihteet, päihteettömyys, pelaaminen, masennus, kiusaaminen ja paljon muuta

https://nuortenlinkki.fi/

Aseman lapset ry

Järjestön tavoitteena on lasten ja nuorten terveen kasvun sekä nuorten ja aikuisten luontevan vuorovaikutuksen tukeminen.

https://www.asemanlapset.fi/fi/toimintamuotomme

R3 maahanmuuttajanuorten tuki ry

18-29 –vuotiaiden maahanmuuttaja- ja romaninuorille.

Yhdistys järjestää erilaista toimintaa, johon ovat tervetulleita kaikki nuoret taustasta ja elämäntilanteesta riippumatta.

Laura

045 2251941

Noora

045 1514895

Ayanle

045 6518799

Bashir

046 8807772 (myös lauantaisin)

R3 Romaninuori –hanke

Tamara 050 3200654

Muissa asioissa yhteys

R3 Action! Projektipäällikkö Kaarle

045 1431799

R3 Romaninuori Hankekoordinaattori Pia

045 2236 410

Raskaana olevien naisten ja lapsiperheiden hyvinvointia tukeva toiminta

äitiys- ja lastenneuvolat

Ennen lapsen syntymistä ja vauvaperheen arjessa kannattaa hyödyntää neuvoloiden tarjoamaa tietoa ja tukea.

perhevalmennus ja -ohjaus

Neuvolan perhevalmennus on tarkoitettu ensimmäistä lastaan odottaville vanhemmille.

Neuvolan perheohjaus on suunnattu lasta odottaville vanhemmille ja perheille, joissa on neuvolaikäisiä lapsia.

JÄRJESTÖT, YHDISTYKSET JA KOHTAAMISPAIKAT

Monet järjestöt, yhdistykset ja liikuntaseurat järjestävät tuleville äideille ja lapsiperheille toimintaa. Kohtaamispaikoissa voi tavata samassa tilanteessa olevia perheitä.

Ikääntyneiden hyvinvointia tukeva toiminta

IKÄÄNTYNEIDEN HYVINVOINTIA TUKEVA TOIMINTA

Kaupungin sivuille on koottu ikääntyneiden hyvinvointia tukevaa toimintaa.

Seniorineuvonnasta saa apua kaikkiin ikääntymiseen liittyviin asioihin ja kysymyksiin.

Seniorimenot-sivusto kokoaa yhteen ikäihmisille suunnattua toimintaa. Myös monet yhdistykset, järjestöt ja seurat järjestävät toimintaa, johon on mahdollista päästä mukaan.

Vapaaehtoistoiminnalla on mahdollista saada työelämän jälkeen mielekästä tekemistä arkeen.

perhevalmennus ja -ohjaus

Neuvolan perhevalmennus on tarkoitettu ensimmäistä lastaan odottaville vanhemmille.

Neuvolan perheohjaus on suunnattu lasta odottaville vanhemmille ja perheille, joissa on neuvolaikäisiä lapsia.

JÄRJESTÖT, YHDISTYKSET JA KOHTAAMISPAIKAT

Monet järjestöt, yhdistykset ja liikuntaseurat järjestävät tuleville äideille ja lapsiperheille toimintaa. Kohtaamispaikoissa voi tavata samassa tilanteessa olevia perheitä.

Tapahtumien Vantaa

TAPAHTUMAT

Tapahtumakalenterista löydät tuttuja ja uusia juttuja, joihin osallistumalla voit edistää hyvinvointiasi.

Hyvinvointimessut järjestetään vuosittain Energia Areenalla.

puuttuuko sivustolta jokin tärkeä hyvinvointiin liittyvä toiminto?

ilmoita hyvinvointiin liittyvä vantaan toiminto

Ilmoita vantaalainen hyvinvointia tukeva toiminto, joka mielestäsi ehdottomasti kuuluisi olla sivustolla ja kaikkien nähtävillä: marianna.suonpaa@vantaa.fi.