Blogi: Mistä on kysymys KAEMissa?

Mistä on kysymys KAEMissa?

Arto Tiihonen

Koronan aiheuttama elämäntapamuutos – jatkossa KAEM – on toisille isompi, toisille pienempi. Joku sopeutuu kotikaranteeniin kevyesti, jollekulle toiselle se on hirvittävän tuskan takana. Yksi keskeisimmistä asioista on yksinkertaisesti tämä: uudet kokemukset on osattava tehdä merkityksellisiksi, jotta kotikaranteenin tai liikkumisrajoitukset kestää.

Näissä postauksissani tulen käsittelemään liikkumista, mutta myös muita hyvinvointiin liittyviä aktiviteetteja eri näkökulmista. Olen saanut olla tutkimassa, kehittämässä ja toteuttamassa monenlaista liikuntaa, järjestöjen vapaaehtoistoimintaa, ikäihmisten toimintakykyä, huippu- ja muuta urheilua ja valmentamista, tasa-arvoa sukupuolten ja sukupolvien kesken, kokemuksellista oppimista, leikkimistä ja seikkailukasvatusta.

Koronakotikaranteenin aikana on onni, että olen ehtinyt tekemään runsaasti materiaalia digitaalisille alustoille, joten arkistoistani löytyy artikkeleita, blogeja, videoluentoja, podcasteja ja kokonaisia julkaisuja, joista kaikista löytyy vinkkejä siihen, miten KAEM meiltä onnistuu.

Kokemusliikkuminen on nyt koronan aikana keskeisessä roolissa, kun suoritusurheilu on tauolla ja terveysliikunta saattaa jo ahdistaa. Kotikaranteenin aikanakin meidän olisi keksittävä elämyksiä antavia, identiteettiä vahvistavia, osallisuutta lisääviä ja toimijuutta tuottavia toimintatapoja arkeemme.

Pienellä säädöllä saamme nuo väliaikaisesti rajoitetun maailmamme tekemiset myös liikunnallisiksi. Uskon, että löydät näistä jutuistani paljonkin ideoita siihen, mitä tehdä ja miten teet niistä tekemisistä kokemuksellisesti merkityksellisiä.

Löydät täältä sivuilta postauksiani, joista pääset johonkin aiemmin julkaisemaani aineistoon, jossa olen käsitellyt aihetta laajemmin. Saatan myös kirjoittaa kokonaan uutta materiaalia. 

Arto Tiihonen

Liikuntasosiologi, MiksiLiikun ry.

www.miksiliikun.fi