Ohjeet ja usein kysytyt kysymykset

Hyvinvointimentorointi on Vantaan kaupungin uusi elintapaohjausmalli. Mentoroinnissa riskiryhmiin kuuluva kuntalainen pääsee intensiiviseen 12 tai 18 kuukauden elintapaohjaukseen, jossa hänen tukenaan on henkilökohtainen liikunnanohjaaja.

Hyvinvointimentoroinnissa elintapamuutoksen tukena on mobiilisovellus, jonka kautta osallistuja saa tehtäviä ja tietoa esimerkiksi liikkumisesta, unesta ja ravinnosta. Sovelluksen avulla osallistuja voi olla myös helposti yhteydessä mentoriinsa ja seurata omaa kehittymistään elintapamuutoksessa.

Halutessaan osallistuja voi tulla mukaan myös liikunnanohjaajan vetämiin vertaisryhmien kokoontumisiin.

Hyvinvointimentorointi on edelleen kehitysvaiheessa ja tällä hetkellä siihen voivat osallistua kaikki täysi-ikäiset sekä raskaana olevat riskiryhmiin kuuluvat vantaalaiset.

Miten saan sovelluksen käyttööni?

Hyvinvointimentoroinnissa käytetään Coach4Pro- sekä HeiaHeia -sovelluksia. Jokaisella mentorointiin osallistuvalla on käyttöoikeus jompaan kumpaan sovellukseen. Sinun käytössäsi sovellus on ilmoitettu ensimmäisessä tapaamisessa hyvinvointimentorisi kanssa. Jos olet epävarma käytössäsi olevasta sovelluksesta, ota yhteyttä tämän lomakkeen avulla.

Kuinka kauan voin osallistua mentorointiin

Hyvinvointimentoroinnin kesto on 12 tai 18 kuukautta. Raskaana olevilla naisilla mentorointi kestää 18 kuukautta ja kaikilla muilla 12 kuukautta.

Voit hyödyntää mentorointiin kuuluvia etuja koko ohjelman ajan. Mentorointiin kuuluvat palvelut edellyttävät kuitenkin sitoutumista ohjelmaan ja yhteydenpitoa mentoriisi. Kaupunki voi keskeyttää palvelut ja edut ilman erillistä ilmoitusta.

Ovatko henkilö- ja terveystietoni turvassa osallistuessani mentorointiin?

Kaikki mentoroinnissa käsiteltävät tiedot ovat luottamuksellisia ja niitä käsittelevät ainoastaan rajatut Vantaan kaupungin työntekijät. Tavallisimmissa tapauksissa henkilötietojasi voivat käsitellä terveydenhuollon henkilöstö sekä hyvinvointimentoreina toimivat liikunnanohjaajat.

Hyvinvointimentoroinnissa terveystietoja käsitellään vain siihen tarkoitetussa järjestelmässä ja niitä ei siirretä tai käsitellä sen ulkopuolella. Tututustu henkilötietojesi käsittelyyn Vantaan kaupungin potilastietojen informointiasiakirjan avulla.

Henkilötietojasi käsitellään myös mentoroinnissa hyödynnettävissä sovelluksissa. Potilasrekisterissä olevia tietoja ei kuitenkaan käsitellä tai siirretä näihin sovelluksiin. Pääset tutustumaan käytössäsi olevan sovelluksen tietosuojakäytänteisiin tästä [Coach4Pro].

Milloin saan käyttööni aktiivisuusmittarin?

Jotkut mentorointiin osallistuvat saavat käyttöönsä aktiivisuusmittarin. Mahdollisesta aktiivisuusmittarin käytöstä tiedottaa hyvinvointimentorisi.

Voit valita aktiivisuusmittarin kolmesta vaihtoehdosta, joihin pääsee tutustumaan osoitteessa tuki.kunnolla.fi/mittari ja tilaamaan samalla sivulla löytyvän lomakkeen avulla.

Tavallisesti saat aktiivisuusmittarin ensimmäisen kolmen kuukauden osion päätyttyä hyvinvointimentorin kontaktikäynnillä. Tapaamisessa mentorisi opastaa mittarin käyttöönotossa.

Muista, että saamasi aktiivisuusmittari on Vantaan kaupungin omaisuutta ja mittari on sinulla lainassa. Vantaan kaupunki voi pyytää sinua palauttamaan mittarin mentoroinnin päättyessä tai keskeyttäessäsi ohjelman.

Palauttamattomista mittareista veloitetaan niiden hankintahinta.

Jos et löydä vastausta kysymykseesi, voit aina olla yhteydessä mentoriisi sovelluksen kautta. Jos yhteydenotto sovelluksen kautta ei onnistu, niin voit käyttää alapuolella olevaa lomaketta.

Ota yhteyttä